Nis

Tarsus Barboros Hayrettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz idaresi, öğretmenleri ve Değerler Kulübü öğrencileri ile birlikte ormanı, ağacı tanıtmaya korumaya ve sevdirmeye yönelik etkinlikler kapsamında Atataürk büstü etrafına mazı fidesi dikimi gerçekleştirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza ve özellikle bu işe önderlik eden Müdür yardımcımız Yaşar Yılmaz Yenel Bey'e teşekkür eder gayretlerinin devamını dileriz.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün önderlik ettiği ''Okuyorum Projesi'' okulumuzda da yürütülmeye başlandı. Proje drektörü Ümit Yıldız ve TDE öğretmenelerinin katkiları ile belirlenen kitaplar okuma takımına seçilen öğrenciler tarafından okunacaktır. Katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilerimizle Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Şube Müdürü Serdar AKÇA ve İmam Hatip Okul Müdürlerinin katılımları ile iftar programı yapıldı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şubre Müdürü ve Okul Müdürümüzün katılımı ile  ramazan ayı rahmet ayı ilkesi ile  veli ev ziyareti gerçekleştirildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Nusrat Mayın Gemiside gerçekleştirildi. Yapılan etkinliğe öğrencilerimiz çoşkulu bir katılım sğladı.

Şbt

Okul pansiyonumuzda barınan yaklaşık 82 öğrencimize Tarsus Meb Proje biriminden Ahu hanım TEEKNOFEST projesi hakkında bilgilendirme çalışması yaptı. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Okulumuzda Mevlana Etkinlikleri kapsamında kardeş okulumuz Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği semazen gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. Emeği geçen öğretmen, okul yöneticileri ve öğrencilerimize en kalbi ve hasbi duygularla teşekkür ederiz.

Tarsus Kubat Paşa Medresesi gezisi düzenlendi, Bu gezide, öğrencilerimize eski ve yeni arasındaki gelişimsel farklılık ve benzerlikler anlatıldı. Sosyal yaşamda ihtiyaç duyulan veya problem olarak görülen alanlarda el becerilerinin zanaatle birleşerek harika kompozisyonlar oluşturabildiği belirtildi. Proje koordinatörü Metin Süren Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Kütüphane gezsi düzenlenerek kitap alma, kayıt olma, kitap ödünç alma, ders çalışma ve araştırma yöntem ve teknikleri konularında farkındalık yaratma hedeflenmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz

Kas

Okulumuzda kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında eğitimler düzenlendi. İstiklal İmam Hatip Ortaokulu Rehber öğretmeni Kader ÇIPLAK'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında okulumuzun kasım ayı etkinlik planında yer alan Tarsusun yöresel lezzetlerinin tanıtımı ve tarihi Tarsus evleri ziyareti gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda İmam hatipli olmanın önemi konulu söyeleşi gerçekleştirildi. Emeği geçen Tarsus İlçe müftülük personelimize ve İlçe Müftümüze teşekkür ederiz

Ekm

Vakti kuşanmak Etkinlikleri kapdsamında okulumuzda '' Namazla Diriliş '' konulu kompozisyon yarışması yapıldı. TDE öğretmenlerince yapılan değerlendirme sonucu 1.olan öğrencimiz 12/A sınıfından Hamra Şahin, 2. olan öğrencimiz 11/a sınıfından Zümeyra Bilici ve 3. olan öğrencimiz Perihan Buse ARATEKİN omuştur. Katkı veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize ve özellikle Edebiyat Zümresine teşekkür ederiz.

Ekm

Kültürün İzinde Mersin Projesi Tanıtım toplantısı kapsamında Şube Öğretmenler Kuruluna proje koordinatörü Metin Süren tarafından sunum yapıldı.

Ekm

Okulumuz bahçesindeki tören alanınında bulunan OKU görseline ait alanlar yeniden çizildi. Sınıf yerleşim düzeninini gösteren sınıf şubue yerleri beyaz boya ile yeniden boyandı. Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmnimiz Muazzez Altındal ve İstikllal İho Müdür Yardımcısı Osman Payık'a ve öğrecilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında Tarsus'un kurtuluşunda yer alan Gazi Mevlüt Çakır amcamızı okulumuzda öğrencilerimizle buluşturduk. Emeği geçen proje koordinatörümüz Metin Süren ve Öğrencilerimize teşekkür edersiz.