May

DYK kurslarına öğrencilerimizin etkin katılımı sağlandı. Ölçme ve değerlendirme uygulamalarında öğrenci seviyeleri gözlemlenip kazanım eksiklikleri giderildi.

May

Öğretmenlik: Eğitim, bilim, tarih, medeniyet ve kültürel mirasımız hususunda farkındalıkların gelişmesi için tarihi ve kültürel mekânlara, gezi planlaması kapsamında Şanlı Urfa ve Adıyaman gezileri düzenlendi.

May

Okulumuzun bahçe ihata duvarları fiziki öğrencilerin de görüşleri alınarak estetik şekilde tasarlandı ve çeşitli renklerde boyamalar yapıldı.

Nis

Okul Danışma Kurulu toplantımızda Öğrencilerin okula uyum, aidiyet, devam-devamsızlık, disiplin ve başarı, ödül-ceza, sınıf tekrarı, okul terki ve disiplin durumlarına yönelik analizler yapıldı. Elde edilen bulgular neticesinde okulumuzun gayet iyi bir noktada olduğu belirtildi.

Nis

Okulumuzu temsilen bir grup öğrencimizle birlikte geleneksel Türk el sanatları sergisini ziyaret ettik.

Nis

Okulumuzda beden eğitimi öğretmenimiz Muazzez Altındal’ın önderliğinde masa tenisi ve voleybol  turnuvaları düzenlendi.

May

Okulumuzda öğrencilerimizin serbest zaman etkinlikleri kapsamında faaliyet yapabilecekleri hobi alanları oluşturduk. Her bir sınıf için belirlenen alanlar ölçümlenerek zirai çalışmalar yapılabilecek hale getirildi. Ülkenin kalkınması için; 'bir Karınca da sen ol' parolasıyla hareket ediyoruz.

Nis

Öğrencilerin mesleki gelişimleri bağlamında Tarsus İlçe müftülüğünden yetkililer ziyaret edildi. Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Sayın Muhammet Çiftçi okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdiler.

Nis

Son sınıf öğrencilerimiz için sınav kaygısına son vermek adına RAM’da görevli PDR Uzmanı Esra SOLUNOĞLU okulumuza davet edilerek sınav kaygısıyla mücadele konulu seminer verdirildi.

Nis

Öğretmenlerimiz Zaman yönetimi konusunda John ADAIR’ın ‘Etkili Zaman Yönetimi’ makalesini okuyup değerlendirmesini yaptılar.

Nis

Okul bahçemizde baharın gelişiyle düzenleme ve rekreasyon çalışması yapıldı. Öğrencilerimiz kendi beğenilerini ortaya koyan özgün çalışmalar yaptılar.

Mrt

Okul Rehberlik servisimiz veli ve öğrenci memnuniyetini belirleme ve iyileştirmeye yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları yaptı. Sonuçlar raporlaştırılarak okul yönetimine sunuldu.

Mrt

Okulumuza ait kız pansiyonumuzda ‘Sinema Günleri ‘etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz etkinliğe yoğun bir ilgi gösterdiler.

Mrt

Öğrencilerde millî ve manevi bilincin gelişmesi için, millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anma etkinliği kapsamında Edebiyat öğretmenlerimiz Ümit YILDIZ Adnan DALĞIÇ ve Salih KOYUNCU önderliğinde ‘İstiklal Marşını güzel okuma Yarışması ‘yapıldı.