Mrt

Meslek dersi öğretmenlerimiz, mesleki kabiliyeti olan, kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerin ders seçimlerinde rehberlik ederek yarınların Müftü,  Vaiz ve Vaize adaylarını bilgilendirdiler.

Mrt

‘’Bilimin İzinde’’ mottosu ile Biyoloji öğretmenimiz Yusuf Göç ve bir grup öğrencimiz okul yöneticileri eşliğinde İlçemizdeki Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulunun TÜBİTAK 4007 bilim fuarı stantlarını ziyaret ettiler.

Mrt

Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Mustafa Çağatay Örüklü tarafından branşlara göre e-içerik hazırlama, geliştirme çalışmaları konulu seminer çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzun 3. Katında bulunan Kısa koridor, Matematik sokağı olarak isimlendirildi. Sınıflarımıza Matematik Biliminin önemli şahsiyetlerinin isimleri verildi.

Ara

Okulun fiziki imkânları, öğretim kadrosu, yıl içerisinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Ara

Okul Rehberlik servisi tarafından Veli ve öğrenci memnuniyetini belirleme ve iyileştirmeye yönelik anket çalışmaları  yapıldı. Sonuçlar analiz edilerek raporlaştırıldı.

Ara

Tarsuslu resim sanatçısı Nurettin Gözen’in Resim sergisi öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Ara

Kuranın hadimleri İmam hatip öğrencileri arasında Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması yapıldı.

Ara

Öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi Mersin’imizin güzel doğasında buluşturduk.

Ara

‘’ Kitap okumak bir hobi değil, asli ihtiyaçtır ‘’Felsefesinden hareketle,Okulumuzun uygun görülen alanlarında TDE zümre öğretmenlerinin katkıları ile okuma köşeleri ve kitaplıklar oluşturuldu.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, "Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7´ler" projesi kapsamında en az yedi kitap okuma takımının oluşturuldu. Ayrıca, öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün kütüphaneler kuruldu. Kütüphaneleri, öğrencilerin aktif olarak kullanmalarını sağlayacak teşvik programları düzenlendi.

Ara

Okul Danışma Kurulumuz sene başı toplantısını belirlenen gündem maddeleriyle görüştü. Toplantıda alınan kararların ivedilikle gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Kas

SODES kapsamında okulumuzda icra edilen ´Ceddimizi Neslimizle Buluşturuyoruz´ projesi paydaşlarından birisi olan okulumuz, öğrenci Semazen Grubunun gösterisi ile Tarsus Huzurevi sakinlerine manevi mistik bir görsel şölen sundu.

Kas

Okul Rehberlik Servisimiz öğrencilerin okula uyum, aidiyet, devam-devamsızlık, disiplin ve başarı, ödül-ceza, sınıf tekrarı, okul terki ve disiplin durumlarına yönelik analizler yaptı. Sonuçlar diğer paydaşlarla paylaşıldı.